måndag, mars 2

Välkommen veckan och välkommen mars!

Alltså ljuset! Det känns så konstigt att gå upp när det är ljust, som om man har försovit sig. Speciellt idag när vi åt pannkaksrester till frukost, vilken lyx va! Mars alltså, kan inte vänta tills solen lyser in genom köksfönstret till frukosten. Perfekta sättet att börja dagen på!

Jag tänkte börja veckan med ytterligare ett mattips, i form av en foodtruck.









I lördags var jag och Ingemar på ärenden på stan. Vi cyklade ner i vårjacka i solskenet och hade tänkt vara ganska snabba men alltihop tog längre tid än vi tänkt och vi blev hungriga. "Vi åker hem och äter. Eller vill du testa Umamiburgaren?" frågade Ingemar. På torget vid Magasinsgatan (vid Artilleriet och da Matteo, innerstans hippaste hörn) står nu mer, förutom Strömmingsluckan och Korv United, Umami Burger. De gör liksom en sorts burgare om dagen, så man får ta det som finns, vilket inte är fy skam! Det går snabbt och iZettle:n är flottig. Vid uppläggningen får man en oerhört flott presentation och sedan får man med sig burgaren och ett gäng lantchips i en brun papplåda. Sedan satt vi i våra vårjackor och frös.

Till själva burgaren: Den vi åt bestod av högrevsburgare med terökt bacon Pekingstyle, sesamstekt portobellosvamp och karamelliserad lök, tryffelbaconneise, japansk bbqsås, lite parmesan och briochebröd stekt i baconflott. Ni ser ju↑ Blev inte hungrig igen den dagen i alla fall.

Och det var alltså en köttburgare, ett tips ni inte kommer få av mig så många gånger! Om man äter kött så bara måste man testa denna godingen.

Klart slut! Trevlig vecka :)

6 kommentarer:

  1. Åh, gick förbi där i helgen men hade rredan ätit :( SÅ drygt. Får pricka in en matupplevelse där nästa gång!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag såg att du var i gbg i helgen ju! Ja verkligen, alltså den var såå god, nästa gång vet du i alla fall vart du ska! Kram

      Radera
  2. Åh vad gott det ser ut! <3

    SvaraRadera
  3. Men hello burgaren! såg väldigt icke-svenskt ut. MUMS!

    SvaraRadera
  4. Dreglar! Bra tips vännen! ska försöka få i mig en nästa gång jag är på stan och glider :)
    kramkramkram /Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hihi ja, den är inte dålig asså! :)

      Radera