lördag, februari 28

Tre mattips

1. Mina tre favoritsaker att äta just nu: Stekt kål (vilken som helst med lite olja, chili och vitlök), pasta med tomatsås (äter det ungefär varannan vecka, gör med både körsbärstomater och krossade tomater på burk, och så med basilika, parmesan och olivolja) och apelsiner.

2. Lovisa tipsade för ett tag sedan om några av hennes snabbaste middagsrecept, bl a uppiffade nudlar, hasselnötsris, broccolisoppa och förvrängda ägg. Bra inspo för de dagar man inte orkar laga mat i en evighet.

3. Senaste buffé, alltså ICA:s tidning, är helt vegetarisk (inte vegansk alltså). ALLTSÅ! Jag instagrammade så fort jag såg den, och två av mina miljövetarkompisar hade skickat den på Snapchat. Så pepp var vi... Bra när man har slut på inspiration helt enkelt.

Tack å hej!

4 kommentarer:

 1. åh alltså ÄLSKAR buffé! blir alltid asglad dagen den kommer i brevinkastet, hehe :) och mmm: stekt vitkål och pasta med tomatsås... är du min matsjälsfrände eller? SÅ GOTT.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet, den är svinbra! Hahaha, ja det verkar så! :D

   Radera
 2. Äntligen nån som jag! Stekt kål är det bästa, äter det helst med strimlad gullök och hyvlade morötter. Kommer ihåg när jag var på middag hos en tant som serverade kokt kål en gång. Vi pratade om kål som råvara och hon blev förvånad när jag sa att jag älskade kål. Hon tittade misstänkt på mej och förklarade att hon inte tyckte det var särskilt spännande, men eftersom hon själv odlade kål måste hon ju äta den också. Hade jag inte varit så artig hade jag berättat för henne att hon ju gjorde fel... kokt kål är faktiskt ett tråkigt tillbehör. Men stekt - mmm.

  Tack för tipsen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, rolig historia. Men det är så bra, och så enkelt!

   Radera