söndag, mars 13

En liten titt in i vårt sovrum

_MG_4076

Tänkte visa vår nya sänggavel, vi har byggt den själv!

Sovrum

Vi har funderat väldigt länge på vad vi ville ha för sort, våra önskemål var ★ trä, ★ en viss tjocklek så att överkanten fungerar som en hylla ★ samt snygg. Så en dag var vi på en byggaffär och hade inte tänkt handla material, men så hittade vi en playwood i annorlunda färg, många kvistar och för 99 kr. Den var lite böjd, men fu dat sa vi och köpte den och nått sorts reglar.

_MG_4159

Sedan tog det inte riktigt en dag att bygga den men flera dagar att lacka.
→ Vi satte först ihop reglarna (tre vertikala ben och en horisontell på toppen) och klädde sedan in framsidan, sidorna och toppen i playwood.
→ Ett tips är att såga ut en bit för golvlisterna längst ner på benen.
→ Bra saker att ha: sticksåg (nästan ett måste för att såga långt och rakt i playwooden), skruvdragare (våran är på reklamation, så vi spikade ihop allt) och vinkelhake.
→ Sedan sandpapprade vi och lackade tre varv med matt klarlack innan den fick komma på plats.

_MG_4177

Är mycket nöjda mer resultatet. Snygg, trä, och kanten passar perfekt för en liten växt och som telefonladdningstation. Det enda som saknas är möbeltassar på baksidan för att skydda väggen.

nattyg

Som bonus får ni lite nattygsbord. En print jag fått av Louisa med text av @yoga_girl, en trave låneböcker (hälften ej lästa) och en fotoautomatstrip från i julas.

4 kommentarer:

 1. Riktigt snyggt med nya gaveln alltså!! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å tack! Du får komma och kolla på riktigt vetja!

   Radera
 2. Vad fin gavel!! Perfekt att det är en liten avlastningyta på toppen av den också ju :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Taack! Vi är sjukt nöjda, extra roligt när man byggt själv tycker jag! Ja, tänker att man kan ställa tavlor på och eventuellt få fast någon sänglampa också. Kram

   Radera