onsdag, januari 6

En vintersöndag på Jamtli.

Jamtli Jamtli JamtliI lördags lämnade vi nyårsresterna och de fina kompisarna i Duved och åkte med Fia och Rasmus till Östersund. På kvällen gick vi på Star Wars som var min julklapp till Ingemar och sen somnade vi för att vakna upp till fallande temperatur och en sista dag i Jämtland för den här gången. Efter frukosten bestämde vi oss för en promenad till och på Jamtli. På vägen gick vi längs Storsjön och hittade en liten tillsammansodling. Rätt dött i lådorna för tillfället...

Jamtli Jamtli Jamtli Jamtli är ett jättestort museum där en stor del är utomhus. Den består bland annat av en massa gamla hus ihopplockade från olika tider och delar av Jämtland, älskar det såklart. Här ser vi exempelvis en tankmack från 50-talet.

JamtliDen nyaste delen är de moderna husen från 70-talet. Vi kikade in på rummen där lite av julkalenderns 70-talsavsnitt var inspelade. Tyvärr var allt låst nu på vintern men på sommaren är det mer öppet och man kan gå in och titta.

Jamtli En favorit är så klart lilla Sylhyddan. Det är alltså den första fjäll"stationen" som byggdes i Sverige, 12 km från Syltoppen, men nu står den här istället.

Jamtli Dom här fina <3

Jamtli Efter Jamtli var vi visst hungriga och gick mot stan för att äta mackfika. När vi kom hem spelade vi Carcassonne och åt middag innan vi begav oss mot stationen. Adjö Jämtland, mot Gbg!

2 kommentarer:

  1. Åh, blir också sugen på att åka på äventyr i Sverige nu ju :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. :) Kan verkligen rekommendera Jamtli då, speciellt för barnfamiljer ;) Men åk på sommaren, så att det är mer öppet.

      Radera