fredag, januari 8

Bodrömmen

Braseröd En av mina viktigare insikter i livet är att man kan vilja ha saker, och gå och längta lite efter dem, utan att vilja ha det så prick nu. Ja sen kan man ju förstås längta efter en del saker prick nu också, men det tar vi en annan gång. En sak som jag längtar efter till i framtiden är ett hus, lite lagom mycket på landet, liksom i en by gärna (vem vill inte det förresten?). Eftersom jag blev lite extra inspirerad efter en vecka hos Ebba med riktigt stugmys (fast ändå i en lägenhet) kommer här några saker jag längtar extra mycket till i det här framtida huset:

Att elda. Det är liksom krav nummer ett mitt framtida boende, att man kan elda någonstans. Det kan vara bara en liten kamin, eller en vedspis eller öppen spis, bara man får tända, höra spraket och känna värmen sprida sig i rummet. Drömmen är nog inte att värma upp huset på bara ved, även om det också är fascinerande så som Jenny och Hannes har det på sin gård, jag vill mest bara ha det mysiga.

Tisdag med tur, fika och yatzy Att kunna ta en trevlig promenad direkt från huset. Kan egentligen vara så att jag snarare behöver en hund för att komma ut, för jag bor ju hur fint som helst här med (kolla mitt instaflöde nu till exempel, dör lite). Eller bara att ta mig i kragen. I alla fall så vill jag gärna ha lite skog och ängar runt omkring huset.

Odling 2015 Att ha en trädgård. Inklusive ett växthus. Jag skulle odla potatis, jordgubbar, morötter, jordärtskocka, majs, gurka, tomat och ärtor och bondbönor. Framför allt. Och hallon och björnbär. Och så skulle jag ha tunnor under stuprören för att samla upp regnvatten att vattna med. Som mormor. Och ha bulliga rabatter med tantblommor i.

Att mata fåglarna. Jag skulle göra så fina pyssel, ni vet när man blandar frön med kokosfett och häller i en uppochnervänd teracottakruka med en gren i? Eller i pepparkaksformar. Och en kärve och äpplen och så. Sedan sitta i fönstret och kika på fåglarna och kanske kommer det ekorrar till och med.

Weekend Att ha grannar som kommer på kaffe och Yatzy utan förvarning. Bästa sättet att spendera vinterns helgförmiddagar på ju.

Det är väl inte för mycket begärt?

2 kommentarer:

  1. Mm det här är också min absoluta bodröm!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag tänker att det kan vara ganska mångas dröm, min inte mindre vår för det :)

      Radera