tisdag, november 24

Taiwan: Night Market x2

Night Market x2De flesta städerna i Taiwan har en eller flera sådana här night markets, ofta bestående av en gata eller ett kvarter fullt med mat-, spel- och försäljningsstånd, och som då öppnar på kvällen. Framför allt så går man omkring och köper olika sorters mat, mest plockmat där man antingen köper en litenliten portion och äter själv eller en hel kartong som man delar med sina kompisar.

Night Market x2 Vi var på flera olika night markets, till exempel låg hotellet vi bodde på i Kaoshiung bara ett kvarter från en stor nattmarknad där vi passade på att äta middag båda kvällarna vi var där. Bilderna kommer dock från Kenting, där vi var med surfguiderna, och Feng Chia Night Market, där vi var med Jonas och Hsiao-Wei och hennes föräldrar. (Observera solbränd och endast t-shirt.....)

Night Market x2 Night Market x2Saker man kan äta. Grillad beef till exempel, vår guide köpte sånna här och jag smakade. Och det var så sjuuukt jäkla goda små köttbitar, gissa om han skrattade åt vegetarianen då... Min favorit för kvällen blev friterad blandad svamp (bilden under), ca allt som är friterat är ju gott.

Night Market x2 Night Market x2 Night Market x2 På nattmarknaden i Kenting tröttnade Ingemar på att bara äta smårätter så till slut satte vi oss vid ett stånd som hade bord och bänkar och Ingemar beställde nudlar och köttbit. Den här varianten där man får in sin rätt i en stekhet panna är tydligen ganska vanlig här. Vi åt det en gång senare också och det var lite spännande, men då fick vi inte så bra kött, så det drog såklart ner betyget. Men det var också jättebillig så det kanske man kunde förvänta sig. På den nedersta bilden är det en sorts våffla kanske man kan säga, med någon gräddfyllning i, samt kokosmjölk. I take-awaymugg såklart.

Night Market x2 Night Market x2 Night Market x2 I Feng Chia testade vi fisk med fiskströssel (torkad och sedan hyvlad fisk, inte nice), och nån sorts squid (lite mer nice).

Nu i efterhand ångrar jag lite att jag inte testade mer knäppa grejer, tex riskorv med korv i. Det ska jag komma ihåg till nästa resa jag gör. Okej, imorgon blir det mer mat vi åt i Taiwan, sen är det inte så mycket kvar från resan förutom en reseguide. Ha det fint, pusshej!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar