tisdag, oktober 13

Söndag: en visit på landet

BraserödI söndags lånade jag en Sunfleetbil för att spendera eftermiddagen på landet.
Det tar nästan en timme att köra till Braseröd där Jenny och Hannes ganska så nyss köpt en gård. Jobb och skogstur stod på dagens schema.

Till att börja med vill jag bara flika in att jag är högst medveten om att min bild av deras gårdsliv är väldigt romantiserad och att det finns stunder som förmodligen inte känns som en dans på rosor. Till exempel så värms huset och vattnet upp med ved. Helt fantastiskt tycker jag, älskar att elda. Men det här är inget myseldande, man måste elda för att få en varmdusch. Och att inte veta om veden verkligen kommer räcka hela vintern... Alltså jag vet att Jenny och Hannes trivs jättebra på gården, jag vill bara säga att jag förstår att det är skillnad på att komma och hälsa på en dag och att bo och leva med jobbet som det ändå innebär att ha gård. Men jag är fortfarande helt säker på att jag också vill ha en så småning om. :)))))

Braseröd Det började så lyxigt att de hade färdig pannkakssmet när jag kom, och självklart med hemkokt sylt.

BraserödBraserödBraserödBraseröd När vi ätit upp så åkte jag och Jenny för att se om vi kunde hitta någon svamp. Det är verkligen torrt i skogen nu och de flesta svamparna har torkat ihop. Så sorgligt. Om det kommer några ösregn kanske de hinner ta sig innan det blir för kallt, men jag åker ju som sagt bort snart så för min del verkar det rätt kört att hitta några mängder. Vi fick i alla fall en fin fikastund vid en liten liten sjö. Drömmigt blank. Och färgerna nu (hjärtögonemojis).

BraserödBraseröd När vi kom tillbaka var Hannes ute och grejade. Vi skulle slå ner några stolpar för att sätta upp rådjursskydd runt köksträdgården. Vi lyckades precis undvika en dödsolycka när slägghuvudet flög av skaftet, femton cm från Jenny. Hua. Så vi fick snickra ihop den igen. Kanske tröttsamt för gårdsfolket att bli avbrutna i arbetet, men jag var hur pepp som helst för att få snickra lite, trots att Jenny, snäppet snabbare i vändningarna än mig, gjorde det mesta. Kolla fint det blev!

BraserödBraseröd Innan vi gick in pga kurrande magar gick vi till växthuset för att plocka in saker. De har inte satsat så himla mycket på odling i år eftersom det har funnits en del andra saker att fixa med detta året. Dock fanns det redan en vindruvsplanta med vinddruvor på, de var inte mogna än men växthuset verkar vara för kallt för att de ska bli mognare, därför tog vi in de flesta klasarna. De hade även lite chili och tomat som vi tog in för eftermognad. Kolla fin vinrankan är, helt vild och växer ut utanför växthuset.

BraserödBraserödBraseröd Till sist kom solen också fram och hösten visade sig från sin bästa sida.

Braseröd Vi avslutade kvällen med vegetarisk köttfärssås. Uppepå fick man smörstekta kantareller och sedan var det dags för mig att åka hem. Med stolsvärme och söndagsintervjun i mörkret avslutade jag den dagen. Och vilken dag!

Pusshej!

4 kommentarer:

 1. Så fint att du kom och hälsade på oss!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bara roligt! Kul att du hittade hit! :*

   Radera
 2. Men så himla härliga bilder från eran dag :) Livet på landet romantiseras verkligen emellanåt men trots att det kan vara tufft emellanåt så finns ju alla de där fantastiska vyerna och stunderna så det är ju inget ljug alls, det beror bara på vilka glasögon man har på sig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Och ja självklart, vi måste också fatta att livet inte är "bra" eller "dåligt", allt går ju upp och ner beroende på en massa saker! Kramar

   Radera