onsdag, oktober 14

Hur man bekämpar klimatförändringar och en ny favorit på Instagram

Idag kommer två tips om miljö på internet, håll till godo.

Tips #1 är en artikel i the guardian. De frågar tio ledare på klimatområdet om deras tre bästa tips för vanligt folk to fight climate change. Jag gillade artikeln för att alla tipsen var så olika och olika ambitiösa. Allt från att torka tvätten ute när det blåser till att åka till Paris under klimattoppmötet i december.

Tips #2 är ett instatips. Och bloggtips med för den delen. Det är @norrfridseija som jag blivit väldigt inspirerad av på senaste tiden. Hon bor på en gård i Klovsta utanför Sollefteå och är bonde och självhushållare. I helgen snickrade de ihop en köksö av saker som redan fanns på gården, andra gånger plockar de upp två ton potatis och ibland är det bara fina bilder på huset och kossorna. Jag gillar Eijas instagram bäst för att hon fångar så fina ögonblick och laddar upp mindre väsäntliga projekt som inte hamnar på bloggen. Och de är väldigt fint redigerade.

Bonus:
Sluta snacka - börja greenhacka så var Klara Zimmergren med och pratade lite om miljö. Efter hennes snack fick hon några frågor från arrangören, bland annat "Vad är det dags att sluta snacka om och börja greenhacka?". Jag ska väl inte säga direkt att ingen annan säger vad Klara svarade, men på något sätt blev det så rakt på sak som det aldrig annars blir.
-Sluta äta kött.

Okej,hadetfint,pusshej!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar