lördag, oktober 17

Taiwan!

Jag har inte riktigt fattat att jag och Ingemar verkligen ska åka på en fyra veckors resa på måndag. Eller jo, men det är först nu som jag verkligen ser fram emot att åka dit och upptäcka landet och Taipei, innan har jag mest längtat efter att vara ledig, *utomlands* och träffa Jonas och Hsiao-Wei (alltså Ingemars bror med flickvän). Men nu när jag har kollat upp lite mer att göra så är jag jättetaggad! Så, här kommer ett peppinlägg om vad vi ska göra.

Bild: Wikipedia


Vandra på Yushan. Det är mest Jonas och Hsiao-Weis pappa som har ordnat allt detta så jag har inte så bra koll på detaljerna så att säga, men jag tror att vi ska ha någon sorts guide. Yushan, eller Jade Mountain, är i alla fall öns högsta topp, 3952 möh. Vi ska köra bil från Taipei, sedan får man gå till en lodge där vi ska sova över. Dagen efter startar vi superdupertidigt och går upp till toppen med soluppgången på vägen, och sedan hela vägen ner till bilen igen. Det ska bli så kul!

Surfing. Vi har bokat fem dagars surftour på ett ställe som heter Dulan på östkusten. Ingen av oss har surfat innan så vi får väl se hur det går. Om man inte orkar Surfa någon av dagarna finns det massor med utflykter man kan göra, det ligger nämligen en nationalpark i närheten med till exempel vattenfall.

Klättring i Long Dong. Vi tar med klättergrejer så att vi kan klänga lite. Och nej, jag skämtar inte, området där vi ska klättra heter Long Dong. Det här har vi väl inte heller så himla bra koll på men det löser vi på plats. Jonas som bor där kan nog kolla upp lite enklare, och han är dessutom pepp på att följa med.


Strandliv på ögruppen Penghu. Här ska vi mest lyxa och ligga stilla. Och åka på någon utflykt och kolla på fina öar. Vi har dock inte bokat något än och det är oklart om man kan åka båt dit i november... Men annars får vi hitta någon annan fin strand.

 
Earthfest. Ett skogsrejv! Eller det är en festival med elektronisk musik ute i skogen. Det här kommer bli helt knäppt känner jag, inte riktigt min musiksmak och inte riktigt i min comfort zone, men det ska bli jättekul ändå att göra något jag aldrig annars gör.


Taipei. I huvudstaden, där Jonas och Hsiao-Wei bor, ska vi göra några utflykter och såklart se oss runt i stan. Vi tänkte till exempel titta på Taipei 101 - världens näst högsta byggnad, gå upp på ett litet berg med utsikt över staden, dricka te med utsikt i Maokon (+ man åker lift dit! :D), åka till ett tempel och en memorial hall och titta på typiska shopingområden och en market med bara elektronik. Det finns också hot springs att bada i och en nationalpark nära staden. Angående mat (<3) så äter man mycket smårätter i Taiwan. Ett måste är tydligen att gå på night markets och äta lite olika saker och dricka bubble tea.

Nu är jag himla peppad på att åka, två dagar kvar!
För övrigt får vi se hur mycket tid jag har att blogga, kommer nog inte att vara lika flitig som jag varit hittills, men jag tänkte att jag ska jobba lite i förväg, och förhoppningsvis hinna visa vad vi gör. Hoppas att ni också tycker att det blir kul, jag är ju som sagt inte såå förtjust i reseinlägg, men ni kanske gör?

Bilderna är från guidetotaipei.com utom den första.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar