tisdag, september 15

Lördag: säsongens sista båttur

Sista båtturenI lördags när jag och Ingemar kom ut från lägenheten var det fullt med folk på torget, det var Majornadagen, men vi hade andra planer.

Sista båtturen
Gick Majornas bästa gata för att köpa lunch och sedan ta vagnen till båten.

Sista båtturenSista båtturen
Vi trodde att det skulle bli en skön dag med "smoof sailing" och var inställda på att äta under gång med rätt fint väder som sällskap, men istället var det maxat med vind.

Sista båtturenSista båtturen
Vi seglade lite mer inomskärs så att det skulle bli lite lugnare och när vi närmade oss land tittade i alla fall solen fram.

Sista båtturen
Turens slutmål var båtens vinterhamn, alltså där båten ligger på land på vintern. Vi tog av seglen och förberedde för avmastning, som vi egentligen hade tänkt göra dagen efter, men dels för att vi klantade oss och råkade dra in genuafallet in i masten ( -.- ) och dels för att vi skulle slippa åka ut och greja på söndagen också så ringde vi efter svärfar som kom och hjälpte oss plocka av masten samma dag. Dock var humöret (pga fallet i masten) och kroppen (pga stundande förkylning) inte tillräckligt pepp för att fota under tiden.

Idag ska vi åka ut och lägga båten brevid kranen så hamngubbarna kan ta upp den imorgon. Jag är fortfarande förkyld men det får gå bra ändå.

Under seglingen pratade vi om att sommaren har varit så himla kort, det var nyss vi diskuterade om hur man målar bottenfärg på prick hela botten (båten står ju alltid på stöttor och några klossar, och under dem är det inte så lätt att komma åt) men kolla här vad fint vi ändå haft det: säsongspremiär, eftermiddagssegling med middag på Brännö, kvällstur med David, några bilder från båtsemestern, och senaste veckans övernattning. Och så här ser det ju ut i båten. Så, slut för i år.

Puss och hej!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar