tisdag, september 15

Miljöbloggen och ringblommsolja

RingblommaJag skrev ju härom dagen att alla måste läsa Evelinas blogg, och här kommer mer inspiration från henne.

Ringblomma Jag har har ju nämligen ambitionen om att det här ska vara en miljöblogg - det är mitt största intresse och det jag är bäst på. Jag vet också precis hur jag ska nisha in mig. Det är nämligen så att många andra miljöbloggar jag halkar in på är, säkert jättejätteduktiga och kunniga på området, men så jäääääkla torra. Evelinas är inte, och min ska inte heller vara det. Så nu är min tanke att jag fortsätter att blogga "som vanligt" men att jag alltid har med ett miljöperspektiv på något sätt. För i det mesta jag gör har jag någon fundering på hur mina aktiviteter och val påverkar miljön, då kan jag ju lika gärna skriva om hur jag tänker. Som på uppsats, skriva ut alla resonemang. Nånting har jag ju lärt mig i alla fall! Se där.

Ringblomma Så jag börjar med det nu då.
Jo. Jag har länge varit intresserad av att dra ner på antalet artiklar i mitt badrumsskåp, men samtidigt tycker jag att det är kul och lyxigt med skönhetsprodukter och sånt. Dessutom har både min hud och min hårbotten ju fuckat upp sig rejält så jag måste använda vissa produkter. Men jag försöker i alla fall att ständigt förbättra och minska antalet produkter. Att göra egna produkter tycker jag också är himla trevligt. Det är ofta billigt, pyssligt och miljövänligt eftersom de flesta ingredienser till och med går att äta.

Ringblomma Ringblomssalva är något jag länge hört talas om, att det ska vara läkande och väldigt bra för huden, så jag passade på att se till att odlingen hade mycket ringblommor i år för att kunna göra något eget. Sedan dog inspirationen ut lite, tills jag såg att Evelina hade börjat med sin ringblomsolja som man sedan gör salva av. Jag ska inte kapa Evelinas inlägg helt och hållet, utan in och läs på hennes blogg om hur man gör!

Ringblomma Jag själv har alltså också plockat, torkat och lagt ringblommor i olja som ska få dra sig i ett par veckor nu. Sen ska jag göra ringblomssalva som ska rädda mina torra eksem. Hurra!

2 kommentarer: