onsdag, november 18

Saker jag köpte i Taiwan, del 1: kläder och sånt

Idag blir det mer Taiwan, men istället för att kolla på det vi gjorde så ska ni få se vad jag köpte. Vi börjar med sådant som man har på sig så får ni se annat senare. Vi har så klart handlat för att det är kul att ha med sig något hem, men har hela tiden tänkt igenom köpen och försökt hålla oss till sådant som vi skulle ha köpt ändå, eller som vi med säkerhet vet att vi kommer att använda hemma. Så att vi inte bara köper för köpandets skull.

Saker från Taiwan Som ni fick en tjuvtitt på redan igår så köpte jag en ny collegetröja från GAP. Kanske inte typiskt Taiwan, är ju ett Amerikanskt märke, men det roliga var väl att den inhandlades i Sydostasiens största Mall, Dream Mall i Kaoshiung. Jag behövde verkligen en ny tjocktröja och denna är perfekt över klänning eller som idag, med tighta jeans och jeansskjorta under. Bilden tog jag samma dag som vi kom hem, osminkad och med väldigt lång lugg. Och ja jag har använt tröjan sedan dess.

Saker från Taiwan Saker från Taiwan Saker från Taiwan Klänningen köpte jag på den japanska kedjan Uniqlo. Den har ett ganska typiskt Asiatiskt snitt: kort A-linjeformad, inte så tight och med en mycket stilig dragkedja i nacken. Kan tänka mig att ha den på nyår eller andra fina kalas den närmsta tiden.

Från samma butik köpte jag trosor, vilket inte var så smart. När jag berättade för Hsiao-Wei att de passade på bredden, men att rumpan inte riktigt får plats så utbröt hon "Oh, you've got the Western butt!". Så tänk på det om ni ska köpa underkläder eller byxor i Asien...

Saker från Taiwan Inspirerad av Lovisa så kunde jag inte heller motstå en så här gullig pikét från Net, som är Taiwans egna H&M. De hade rea på sommarkollektionen så det gick att göra många fynd om man var ute efter det. Mycket verkade dock inte vara så bra kvalitet (som sagt, deras H&M) och jag är inte sugen på att köpa sådant som går sönder/vrider sig/blir urtvättat på ett halvår. Ingemar köpte också en jättefin skjorta härifrån, ni får se den nästa gång vi ska på kalas.(GIF) I en annan mall hittade vi en Sanukbutik, yay! Jag köpte de här finaste jag sett i hela mitt liv! De har en lite mer rejäl sula än de andra jag har haft så de lär vara lite skönare att gå i på asfalt. De är så fina så att jag nästan vill spara dem för mitt framtida bröllop. Skorna är i så fall det enda som är bestämt.

Saker från Taiwan Till sist så hittade jag Dinosaurieörhängen. Sista kvällen gick vi runt i ett område i Taipei som heter East district och Hsiao-Wei påpekade att området, och den här butiken i synnerhet, var mycket farliga om man inte hade tänkt köpa något. Och mycket riktigt, det fanns örhängen i all djur man kan tänka sig och jag valde till slut dessa. Det tog kanske en kvart att bestämma sig eftersom djur är mina favoritmotiv att ha på örhängen.

Det var det, i nästa omgång blir det porslin och pinnar och sånt. Nu ska jag till skolan, pusshej

4 kommentarer: