onsdag, september 23

Loppisfynd och en present från Japan

Under lördagens utflykt på Österlen hann vi med en snabbvisit på några loppisar. En i en lada och en stor som hålls varje vecka i Simrishamn. Ni kan säkert räkna ut att miljönördig som jag är så älskar jag att köpa second hand. Förutom att man spar på miljön genom att inte köpa nytt så är det billigt och så kan man så klart ha en mycket mer unik stil än om man handlar från butiker.

Innan vi tittar på fynden ska jag också meddela den goda nyheten att helgens bilder verkar vara räddade. Jag har inte så himla bra koll på vad jag har fotat, men förhoppningsvis kan jag visa några glimtar från släktträffen imorgon.
Nu loppis →

LoppisfyndLoppisfynd Loppisfynd Jag köpte först tre plåtburkar. Eller jag köpte två och den gula cigarettlådan fick jag på köpet när jag köpte den röda. Den stora röda har jag tänkt ha smink i, eftersom jag planerar att ha en liten sminkhörna i sovrumsfönstret där det är bäst ljus i hela lägenheten. De andra vet jag inte riktigt vad jag ska ha i men det går nog snabbt att komma på något.

Loppisfynd I bakgrundens står en solfjäder som jag fick av Karl förra veckan. Han har varit på utbytestermin i Japan och så var han så här gullig och köpte presenter med sig till hela gänget.

Loppisfynd
För ynka tio kronor fick vi den här kaffemalen (vi har dock delad vårdnad om den  med Annie och Victor). Ingemar har funderat på att köpa en ett tag så det var liksom omöjligt att inte slå till i helgen.

Loppisfynd Den pryttel jag är mest nöjd mer är nog pannkakslagget. Jag och Ingemar har bestämt oss för att köpa nya stekpannor eftersom den gamla är riktigt risig nu. Den är dessutom i teflon, och en risig teflonpanna är verkligen inte bra att laga mat i eftersom den släpper ifrån sig farliga ämnen som hamnar i maten. Och om man ska ha en gjutjärnspanna som vi har tänkt köpa, så är det trevligt att också ha ett pannkakslagg så att inte pannkakorna smakar tacos.

Det var allt för denna gången. På min lista över saker att hålla utkik efter på loppis står föresten pigtittare till sminkhörnan, gammeldagsa grytlappar, stora krukor och assietter. Är du en sån som planerar köpen på loppis eller bara går på känsla i butiken?

Pusshej!

9 kommentarer:

 1. Svar 1: Tack! Ja skogen är riktigt mysig på hösten, om man bortser från att det pågår mycket älgjakt så att man inte kan gå ut i den riktigt som man vill. Ja men visst är det så, man måste vara i rätt skede i livet - och man är aldrig för gammal för att ändra om sitt liv, flytta eller så tycker jag! Så länge kan man ju göra mycket för att spendera helger, eftermiddagar osv i skogarna :) Tack, kram!

  Svar 2: Tack! Platsbyggt av lite plank jag hittade i svärfars ladugård :D Vi har ju bara bott här i några månader, men nu börjar vi komma i ordning lite så att jag känner mig mer bekväm med att visa lite mer bilder från vårt hem - så det är ett framtida inlägg som står rätt högt upp på listan av grejer att göra ;) Så det kommer! :D

  SvaraRadera
 2. Vilka fynd! Gillar särskilt pannkakslaggen :) Jag har en liknande som jag bara älskar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag är jätteglad för just pannkakslaggen, idag blir det premiär och allt :)
   Ha det gott

   Radera
 3. Så fina fynd! Tycker solfjädern var en himla fin present :) Och vad fint du gjort här inne på bloggen. Riktigt snyggt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tacktacktack! Ja, känner mig nöjd med designen, inte så många ändringar men jag vet ju själv vad en osnygg header kan göra *heejdåå*. Kram

   Radera
 4. Alla fynd är superfina, verkligen! Ett gediget pannkakslagg skulle jag gärna hitta själv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den här gången hade jag verkligen tur med fynden! Hoppas att du hittar ett snart då :)

   Radera