onsdag, september 2

Augustisoppa

Augustisoppa

Nu vet jag ju att det inte är augusti längre, och inte igår när vi åt detta heller, men när vi planerade vad vi skulle äta i veckan var det fortfarande augusti.

AugustisoppaReceptet kommer från ICA och är som vanligt lätt men man kan behöva krydda lite mer än vad som står. I korthet så kokar man broccoli och blomkål i buljong, reder med smör och mjöl och slänger i en burk crème fraiche. Enligt receptet ska man servera med bacon och paprika men vi bytte ut det till egna krutonger och klippte över lite gräslök istället. I matlådan som blev över hällde jag också i lite färdigkokta gröna linser för att bli lite mättare, rekommenderas.

AugustisoppaKrutonger är föresten jättelätt att göra:
Skär tärningar av dagsgammalt bröd. Hetta upp smör i en stekpanna och lägg i brödtärningarna när smöret är gyllenbrunt. De ska vara gyllenbruna när de är klara, salta och peppra. Man kan även krydda med vitlök eller oregano till exempel.

Augustisoppa
Seså, skriv upp på handlarlistan nu: broccoli, blomkål, buljong, matfett, vetemjöl, crème fraiche, brödbit, gräslök och eventuellt gröna linser. Pusshej!

2 kommentarer:

  1. Blir så himla sugen på soppa och ett gott bröd när hösten faller på, kanske ska svänga ihop en liknande variant till middag ikväll :) Tack för tipset!

    SvaraRadera