tisdag, augusti 11

Welcome to my crib: boat edition

Jodå, jag hittade visst lite bilder i kameran från semestern. Så det jag tänkte bjuda på idag är en båtvisning, så här ser det ut när vi är ute på semestern.

BåtDet här är båten. Det är en IF, byggd 1974. Alltså ganska gammal. Den har inga moderniteter som toalett, vattentank eller värmare som de nya båtarna, men desto mindre saker som kan gå sönder. Vatten hämtar vi i dunk och ska man kissa får man göra det på land, när man badar eller om man måste under seglingen så får man ta flaskan.

Båt Här utanför sitter man när man seglar, äter mat, löser korsord, spelar spel eller löser korsord. När det inte regnar då, då får man knö ner sig där inne →

Båt Båt När man går in ser det ut så här.

BåtBåt Här framme sover vi. Om man ligger i naturhamn och det är fint väder och ganska varmt, alltså inte denna sommaren, så kan man öppna den här luckan och titta på stjärnorna. Och om man vill ha med sig kompisar så får dem sova i stickkojerna, alltså på de röda dynorna på bilderna ovanför.

BåtBåt På båtens babordsida, liksom mellan "salongen" och förpikens kojer finns ett sorts skåp där man kan knö in en massa bra saker. Regnkläder, spinackerskoten och badhandukar passar bra att ha här när man seglar. Ovanpå skåpet är det en liten hylla där alla telefoner, kameror, sladdar och solglasögon hamnar. Och inte minst Ingemars egenbyggda stereo (den är så cool!).

Båt På styrbordsidan finns en garderob där jackor och flytvästar hänger, när man inte använder dem förstås.

BåtBåtBåt Vidare till alla luckor. Bland annat kan man lyfta på durken och lägga saker i kölsvinet. Mat till exempel. Det finns också ett helt fack fullt med godsaker. Sjön suger som det heter, och det stämmer verkligen. Så fort man lagt loss ropar magen efter fika. När man ska laga mat så fäller man ner en lucka närmast ingången liksom, där står ett slags spritkök med två plattor på.

BåtBåt I någon anna finns det gästhamnspärm, loggbok och korsord.

Japp, så ser det ut och funkar på lelle båten.
Puss och hej!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar