

✩ Potatis, 300-400 gram, helst färsk såklart
✩ Ett paket halloumi
✩ Ett halvt paket frysta edamamerbönor, eller varför inte bondbönor som börjar komma i säsong?
✩ En ask körsbärstomater
✩ En avokado eller två, beroende på storlek
✩ Ett knippe sparris
✩ 1 dl olivolja
✩ 1 citron, zest och saft
✩ 1 tsk honung
✩ Salt och peppar
Så här gör man:
Börja med att koka potatisen, glöm inte salta vattnet. Släng i de frysta bönorna de sista 3 minutrarna. Medan potatisen kokar så blanda vinägrett: olja, honung och saft och zest från citronen, smaka av med salt och peppar men kom ihåg att halloumin också är salt. Tärna avokadon, dela tomaterna i halvor, sparrisen på tre (bryt först bort den nedersta delen) och skär halloumin i ganska stora tärningar. Stek först sparrisen några minuter i lite olja, lägg av dem på en tallrik. Stek halloumin tills den fått en gyllenbrun yta.
Nu är allt klart, dags att blanda: först potatis, bönorna och dressingen, täck alla potatisbitar. Sedan allt annat gött, toppa med basilika om du vill.

✩ Sockerärtor för mera krisp
✩ Pinjenötter för lite mer knaper och götta, rosta gärna i torr, het panna innan du steker sparrisen
✩ Finhackad rödlök eller salladslök eller vårlök för lite mer sting
✩ Ruccula, för mer grönt och lite pepprig smak
✩ Soltorkade tomater eller oliver för medelhavskänsla
Okej, ha det fint nu då.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar