tisdag, juli 28

Läget med lägenheten

När vi flyttade sa vi "det här ska inte bli så himla utdraget". Faktumet att leveranstiden på en ny soffa är 6-8 veckor samt att vår säng fortfarande inte kommit grusar den förhoppningen ganska rejält. Aja. Så här kommer i alla fall en liten update om hur det går för oss.

_MG_7954 Vi börjar med vardagsrummet. Här har det hänt minst eftersom vi knappt har någon plan, men det är lite mindre stökigt än på bilden jag knäppte när vi nyss flyttat in. Vi har liksom sorterat upp det mesta och trasmattorna bildar numer ett trevligt picknickgolv för kvällar med snålblåst. Men tro inte att vi struntar i soffa. Minst en gång om dagen utbrister någon av mig och Ingemar "jag vill bara ligga i en soffa!" Grejen är att det här rummet är sjukt svårt att möblera för dagens och användningsområden, det märks att huset är från 1924 så att säga. Rummet är nästan helt kvadratiskt, 420x450 cm, vilket är för brett för att ha tv på en vägg och soffan på den motsatta. Vi har tänkt ut hundra lösningar som ska kännas öppna och frächa och passa till både kompishäng och serieslukande. Nu har vi i alla fall en plan och har beställt en soffa som inte kostar zilljoner.

Sovrummet är väl rätt så klart tänkte jag säga, men vi har ju inte fått våra sängar än. De borde kommit för prick en vecka sedan, men de har dem inte. Sedan behöver vi nog också någon sorts sänggavel, nattygsbord, kanske några hyllor och ytterligare en bortsortering av grejer. Det går atta använda i alla fall.

_MG_8035 Köket var den delen som kändes mest klar, till för någon vecka sedan då vi köpte en diskmaskin och nu ska försöka installera den. Vi behöver prata med hyresvärden för att akta på några rör, med en rörmockare för att installera maskinen samt köksleverantören för att få tag på ett smalt skåp brevid masikinen. Såatte... Det senaste vi gjort är i alla fall att vi beställt lampor och alla sladdar, kåpor och upphängningsanordningar vi behöver för att få lite bättre belysning. Visar när vi satt upp förstås.

Till badrummet behöver vi nog känna in och klura lite på mer anpassade lösningar. Det är ganska stort och är nytt och fräscht så det är inte prio ett just nu, även om min hårfön och plattång ligger i en korg på golvet just nu.

Till sist har vi hallen och vår lilla klädkammare. Här behöver vi också komma på bättre lösningar för ett litet utrymme. Just nu har vi inte ens några krokar att hänga upp jackorna på utan de åker in i klädkammaren direkt. Eller några dagar senare... Klädkammaren vill jag i övrigt inte ens tänka på. Den har inte ens någon belysning än.

2 kommentarer:

  1. Men vilket härligt kök! Superfint ju :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är jättefint! Älskar golvet <3

      Radera