torsdag, juli 23

I grönsakslandet

Medan jag satte livet på paus så var jag inte heller på odlingen någonting så igår var första gången jag var där på två veckor. Det har hänt en hel del där sedan jag visade bilder senast, kolla bara:

OdlingenSå här ser nederdelen av odlingen ut. Grönt och fullt med lådor och rabarber. De satte vi tidigare i våras så de är inte så stora än.

OdlingenOdlingen
Där växer det bland annat luktärt som ja, luktar sjukt gott, och ett av årets experiment: majs!

Odlingen
Och så här ser överdelen ut, fler lådor ganska fulla med godsaker. Här är tex sockerärtor. Omnomnom.

Odlingen
Odlingen
Och ringblommor och någon sorts beta.

Odlingen
Odlingen
Längs muren växer det massor med tomater, de plantorna som förut fyllde hela mina fönster ger nu frukt. Wiho! Mellan lådorna tittar det fram krasse också, det gillar tydligen bina så det är bra.

Odlingen
Odlingen
Dock har vi väldigt mycket sniglar i år. Om sniglarna får tag på plantorna innan de blivit tillräckligt stora blir lådorna sjukt trista, bara små pinnar kvar. Medan de andra lådorna är så här himla fina, med feta bondbönsskidor. De ser jag verkligen fram emot att skörda lite senare...

Och på tal om skörd så glömde jag att fota vad jag fick med mig hem. Det var i alla fall lite rättika, majrova, några tomater, sockerärtor och några småsmå utgallrade morötter. Så himla lyxigt.

2 kommentarer:

  1. Vilket underbart inlägg! Så fin er krasse är. Det är något i min trädgård som ääälskar krasse och den ser aldrig sådär härlig ut.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hmm vad kan det vara då? Krasse är ju också fint att ha hängande, typ i en ampel, så om det är något djur som går på marken som käkar den kanske du kan hänga upp? Lycka till <3

      Radera