söndag, november 9

Julens första smak

Igår bakade jag alltså rocky road, mitt "första" julgodis, som i att det är det jag börjar med varje jul. Förutom julmust och clementiner då.



Receptet jag använder är Leilas men jag har halverat och höftat med proportionerna, ungefär så här:

300 g mörk choklad
En skål med minimarsmellows
En stor påse Dumle, inte riktigt hela
En halv skål med jordnötter
En påse pistagenötter
En liten näve torkade gojibär



Så här gör man:
Täck en form invändigt med bakplåtspapper. Smält chokladen i vattenbad. Skala pistagenötterna och halvera Dumlekolorna med en kniv. När chokladen smält helt blandar man bara i godsakerna. Spara dock dumlen och lite av de andra grejerna att ha som garnering. Blanda runt och häll ut det på bakplåtspappret, bred ut det så att det blir ca en cm tunt och sätt sedan i dumlen och släng på resten av garneringen. Ställ kallt och skär upp kakan i lagom stora bitar.



9 kommentarer:

  1. Åh vad gott det ser ut! Wow! Ska absolut testa något liknande till julen, älskar alla sötsaker som hör till och som man experimenterar fram. Tror du man kan ha i lite vad man vill? Om man inte gillar exempelvis torkade gojibär kanske en kan ha i typ russin? Hittade precis din blogg. Men kommer du publicera fler härliga julbaks tips? Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja men det är jättegott! Självklart kan man blanda i vad man vill, jag har goji nästan endast för färgen... I Leilas recept har hon inga bär i alls, men russin i är säkert jättegott.
      Jag måste säga att jag verkligen inte är något proffs på julgodis, äter nästan inget själv, men kanske någon spännande knäck eller om jag springer på något spännande recept jag bara måste testa. Jag gillar mest pepparkakor, lussekatter och julmust annars :)
      Välkommen hit!

      Radera
  2. Nu vet jag både hur man bloggar och hur man gör Rocky Road! Rätt mycket jobb i båda faktiskt :) Men, vart tog godiset vägen? En jätteskål, och nu är den tom :'(

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bra pappa, ska du starta en egen blogg nu då?
      Mamma sa att jag skulle ta med allt! Men det finns kvar hemma hos mig så du kan få komma på fika här!
      Pok

      Radera
  3. Kommer vilken dag som helst!

    SvaraRadera
  4. Oj, så sugen jag blev! Dina såg ju godare ut än leilas - tack för tips!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Det var så lite så! Lycka till med baket :)

      Radera