måndag, september 1

Louisas rödbetspaj, man tackar!


Hittills går det bra med att tycka det är kul att laga mat. Idag testade jag Louisas rödbetspaj som är en utav de enklaste pajerna jag lagat. Tiden man sparar på att inte tillaga fyllningen kan man lägga på att göra en redig sallad, eller softa för den delen.


Här kommer receptet, det du behöver är:
250 g smör, 3 dl mjöl, 1 ägg och ½ dl linfrön till pajskalet
4 rödbetor, 2 rödlökar och 1 paket fetaost till fyllningen
2 ägg, 2 dl mjölk, salt, peppar och timjan till äggstanningen.

Gör en sats pajdeg och tryck ut i pajformen. Louisas trick är att ha i ett gäng hela linfrön i skalet för att det är nyttigt och fint men man måste inte. Nagga pajskalet med en gaffel och låt stå i kylen medan ugnen värms upp till 225 grader.
Riv rödbetorna, skiva löken och smula fetaosten. Vispa ihop äggstanningen.
När ugnen är varm ska skalet förgräddas i ca 15 minuter, när det svalnat lite så ska fyllningen i, tillsammans med äggstanning. Grädda i ugnen 25-30 minuter.
Servera med en smaskig sallad!

Lycka till och tack Louisa för tipset!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar