lördag, september 20

Äppelkräm

Med en bunt äpplen (några köpta på Bara Bra Mat under skylten "äpplen från Cykelsteffens landställe" och några pallade från skolans trädgård) så tänkte jag att det var dags att göra äppelkräm. Mamma har gjort flera gånger och det var tydligen världens lättaste och blir det perfekta höstmellanmålet eller efterrätt till den annalkande lördagseftermiddagen.


Alltså du behöver fyra saker (så himla lätt!):
Äpplen, gärna från en trädgård eller ekologiska från affären
Lite vatten
Socker
Potatismjöl

Så här gör man:
Skala och kärna ur äpplena och dela i en massa bitar. Om äpplena är fasta är det bra att göra lite mindre bitar så behöver krämen inte koka så länge. Jag gjorde bara fjärdedelar men lite mindre blir nog fantastiskt bra.

Lägg i en kastrull med lite vatten, det behöver inte täcka äpplena ens. Koka upp tills alla äpplebitarna är mjuka. Dags för sötning! Det behövs bara litelite socker, äpplena är söta av sig själva när de värms upp.

Sen tar man en glasburk med lock och skakar ihop lite potatismjöl och kallt vatten. Häll i det i krämen medan du rör runt runt. Låt koka upp igen och när första bubblan syns så tar man av krämen från värmen.




Låt svalna innan innan serveringen. Det godaste är ljummen äpplekräm med kanel och mjölk till.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar