fredag, maj 2

I fönstret lyser solen och du är nästan vaken

Jag har gjort i ordning bland mina fönsterodlingar i veckan, innan var det ett litet kaos med för stora squashplantor som ville ut och småplantor som var väldigt sega. De bränns också lätt i den starka solen.För att snabba på och minska risken för uttorkning så gjorde jag växthus av plastpåsar till de minsta växterna. Gör först hål i dem så att de får luft och om man vill kan man stadga upp dem med blomster- eller grillpinnar. Man kan också ta fina glasburkar att sätta över småplantor, men lägg något under kanten så att de blir en liten glipa. Namnskyltarna gjorde jag enkelt av grillpinnar som jag delade på mitten, en bit papper och genomskinlig packtejp.


Jag odlar mest örter inne i köket eftersom jag håller till en del på tillsammansodlingen alldeles nära, där vi odlar grönsaker. Squashen försådde jag till exempel här hemma men har planterat ut den på odlingen nu. I fönstret har jag sått oregano, timjan, basilika och chili och så har jag fått skott av mynta från påsken i Halland, vi får se om den tar sig.

Odlar ni något?

1 kommentar:

  1. Hej och tack för din kommentar. Jo jag blir bättre och bättre på det, känns ganska skönt det. Ja, jag odlar själv, har en kolonilott där vi ska ha potatis, jordgubbar, morötter och sånt.

    SvaraRadera