torsdag, maj 15

Fetapinnar

Har testat att panera och steka fetaost i veckan, blir kanongott så här kommer receptet på en riktig fredagsrätt: Fetapinnar med klyftpotatis, vitlöksslungade haricots verts och yoghurtsås.


Det här behöver man:
Till fetapinnarna:
Fetaost, fyra paket räcker till fem hungriga personer!
Någon dl vetemjöl
Någon dl ströbröd
1-2 ägg

Till yoghurtsås:
2-3 dl yoghurt, jag hade turkisk
2-3 tsk honung
lite saft från en pressad citron, kanske 2 tsk
salt och peppar

Till vitlöksslungade haricots verts:
500 g haricots verts
lite smör eller olja, jag hade bregott
en vitlöksklyfta

Gör så här:
Om man vill ha klyftpotatis till så sätt först på ugnen, 225 grader. Klyfta potatisen och eventuellt flera rotsaker eller någon lök. Ta vad som finns hemma vet jag! Ringla över olivolja, krydda med salt, peppar och timjan. Låt stå i ugnen 20-30 minuter, rör någon gång emellan åt.
Gör sedan yoghurtsåsen: blanda alla ingredienser i en skål.
Koka haricots verts, lägg bönorna i kokande vatten, ca 2 minuter, häll av vattnet och tillsätt vitlöksklyftan (pressad) och lite smör eller olja. Sätt tillbaka på plattan och rör runt, bönorna kan gärna få lite stekyta (fast då kanske de inte kallas slungade längre?).
Till sist är det dags för fetapinnarna. Gör i ordning ett fat med vetemjöl, ett fat med ett uppvispat ägg och ett med ströbröd. Dela sedan varje fetaostbit i fyra pinnar, panera dem i vetemjöl, ägg och ströbröd och stek på medelvärme i lite olja. Passa pinnarna i pannan så att de inte blir brända, de ska bara bli varma och få lite färg.


Servera alltihop genast! Smaklig måltid.

1 kommentar: