onsdag, februari 29

Verdens mest koselige hytte på fjellet

Jag var i Norge igår! Man behöver bara skida ungefär 8 km innan man kommer fram till ett litet litet vindskydd där man kan fika. Sen har man 11 km utförsbacke (typ) tills man kommer fram till Storeriksvolden. Än så länge är hyttan inte öppen, utan man får självbetjäna sig. Det betyder att man får elda kamin för att det ska vara varmt och hämta vatten från ett hål eller smälta snö för att få mat. Sen kan man åka hem igen.

Vi upptäckte en fet fördel med att bo mitt på fjället: Imorgon ska det vara skiiiitväder (17 m/s och 17 mm nedbør i døgnet). Då kollar man åt vilket håll det ska vara skitväder och åker åt motsatt håll idag. Om planen fungerar och väderprognosen håller i sig så har man alltså medvind hela vägen hem. Ta-da! Igår fungerade planen utmärkt.Topp tre denna turen:
  • Att elda hela kvällen och morgonen
  • Dom har feta täcken på norska hytter
  • Precis när vi stack här ifrån så sprack det upp och vi hade strålande sol och vindsilla hela vägen till vindskyddet. Fint!

Topp minus tre på turen:
  • Skoskav 38 km i sträck.
  • Jag testade en Real turmat, spagetti bologonese. Det är en påse frystorkad mat som man bara häller varmt vatten i, låter stå, rör om och käkar rätt ur påsen sen. Smidigt lätt och ASÄCKLIGT! Det var nog det värsta jag någonsin ätit. Många säger att dom är goda, så testa en annan smak.
  • Jag tappade min telefon. I snön. I norge. Stackarn ligger där helt själv nu. Kall och blöt. Stackars. Men innan dess hann jag få ett jättefint sms på norska av den där Ingemar. Fint.

Så kom ihåg: norska hytter innan dom har öppnat. Eller svenska stugplatser också för den delen. Det är fint det.

1 kommentar: