lördag, juli 30

Grytlappar

Finfina grytlappar på världens enklaste och snabbaste sätt! Jag använde bomullsgarnet Eco Aran från Debbie Bliss och stickade med tredubbel tråd och virknål 10. De blev ganska lösa så jag kan rekommendera en mindre nål.

Lägg upp 16 luftmaskor, hoppa över den första maskan och virka fastmaskor varvet ut. Vänd, gör en luftmaska och virka fastmaskor varvet ut. Fortsätt tills du har en kvadrat, vänd, virka tillbaka som tidigare men istället för att vända så gör du tre fastmaskor i hörnmaskan. Virka sedan två maskor i varje tydligt hål mellan varven på kortsidan. I nästa hörnmaska gör du en fastmaska, 7 luftmaskor och ytterligare en fastmaska i hörnmaskan. Luftmaskorna bildar öglan att hänga upp grytlappen i. Fortsätt sedan rektangeln runt på samma sätt som tidigare, avsluta med att virka en smygmaska i sista hörnet, tag av tråden och dra igenom. Fäst trådarna, tada!

 
Med en fin tagg på så vet alla att det är du som har gjort den.Tekannan är ett av helgens loppisfynd, 40 kronor på Stadsmissionen. Värt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar