lördag, november 28

Styre åt folket!

Cykel Cykel I somras blev ju min gamla älsklingscykel stulen (RIP), och sedan dess har jag cyklat på min gamlagamla cykel, som jag växte ur i högstadiet. Alltså inte så mycket cykling över huvudtaget. Därför fick jag en ny fin i examenspresent av mamma och pappa. Först hade jag tänkt välja en gammal, för att de är fräcka och för att spara på den lelle jorden, men när jag följde med Ingemar (som också är i köpartagen alltså) till cykelaffären och provcyklade världens lättaste så tänkte jag att det ändå är värt det. Jag cyklar ju nästan varje dag och då måste man trivas och orka med sin cyklis, och den här jag testade kändes hur lätt som helst att cykla på. Lätt, bra bromsar och rejäl cykelkorg. Den är dessutom i verkligt bra kvalitet så bara ingen jäveljävel snor den så kan jag ha kvar den 4-ever. Rejält lås köpte jag också.

Cykel Cykel Modellen är en Skeppshult Favorit, i "herrmodell" och färgen grönskande ceder och jag bara älskar den. Man sitter som en boss, högt upp och det går lätt som en plätt att trampa nästan jämt!

Cykel Vi tar en liten lista på det med tycker jag, topp tre grejer med att cykelpendla (förutom att det är så klart är bra för miljön, men det vet ni ju redan):
 1. Det är oftast kul! När det är fint väder och man till exempel känner att snart är det vår, eller sommar eller höst eller jul. För ja, i Göteborg kan man ju cykla utan minsta lilla problem så här års ocksa (vilket i och för sig är synd, jag älskar ju snö). Och ja, man känner sig duktig också!
 2. Det går snabbt. Självklart beroende på vart man bor, men både där jag bodde förut och där jag bor nu så är det överlägset snabbast att ta sig med cykel när man ska till centrum. Spårvagnarna korkar ihop sig med bilarna.
 3. Man får kondition varje dag och hinner vakna och få frisk luft på väg till skolan eller jobbet.
Mitt nya jobb som jag ska börja på i januari ligger i Lerum, well det är på Lerums kommun, så då tänkte jag att jag ska cykla till centralen (som sagt, det är det snabbaste sättet) och ta tåget till Lerum. Vi får se hur det känns men jag hoppas att det ska funka. Är det någon av er som cyklar?

5 kommentarer:

 1. Vilken fin cyklis! Och fräsig! Pling pling //erik

  SvaraRadera
 2. Hej! Jag är intresserad av en sån här cykel själv och hittade det här inlägget via Google. Ser att du haft cykeln några månader nu (baserat på inläggets datum). Fortfarande nöjd?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hejhej!
   Ja jag är jättenöjd! Dock har jag haft problem med min skivbroms som tjuter, och det är väl mest jag som är lite för lat för att gå tillbaka och få den bytt (de som jobbar i butiken/verkstaden där jag köpte den har varit väldigt gulliga och försökt tvätta rent den utan resultat, tror inte att det skulle vara något problem att byta den egentligen).
   En annan grej jag tänkt på är hur det skulle gå att cykla med barnstol på pakethållaren, med tanke på att jag nu svingar benet bakom cykeln när jag ska på och av...

   Annars jättenöjd :D

   Radera
 3. Hej! Jag hittade också hit via Google då jag sökte på Skeppshult Favorit. Du skriver att du först tänkte köpa en gammal cykel för att dom är fräcka och det håller jag definitivt med om. Men just denna modellen är i retrostil med 70-talscyklar som förebild och resultatet är ju riktigt lyckat.

  Själv kör jag dock retrostilen fullt ut och cyklar helst på riktiga 70-talscyklar, Fast jag har fastnat för just den cykelkorgen som sitter på din Favoritcykel och beställt två stycken och monterat på mina gamla cyklar. Det är verkligen den bästa cykelkorgen och det är så praktiskt med det finmaskiga nätet/mönstret i botten så man kan lägga småsaker där utan att dom riskerar att ramla ut (mobilen till exempel).

  Verkar helt rätt att cykla till Centralen och sen ta tåget till jobbet i Lerum. Tänk bara på att låsa fast din fina cykel ordentligt för annars blir du av med den. Om man orkar så skall man egentligen låsa fast (fina) cyklar med två lås, ett som är fast monterat i ramen och ett som man låser fast själva cykeln i något fast föremål med. Då brukar man få behålla sina cyklar. På tal om Lerum, man kan ju faktiskt ta med cyklar på dom tågen och det kostar 30 kronor. Om du nån gång skulle känna för att till exempel frampå vårkanten cykla omkring i dom trakterna. Det är väldigt fint där!

  SvaraRadera