onsdag, oktober 21

Första dagen i Taipei

Heeej! Vi är framme i Taipei och har levt i ca en och en halv dag. Efter tre flyg landade jag och Ingemar i Taipei på eftermiddagen och blev hämtade av bror Jonas. De bor i ett bostadsområde i en förort till Taipei dit vi åkte ungefär direkt. Vi stannade bara i ett annat förortscentrum med mer handel och restauranger på vägen för att köpte frukt. Vid sjutiden åkte vi tillbaka dit och mötte upp Hsiao-Wei som kom från jobbet för att äta middag. Sedan var vi så sjukt trötta eftersom vår förra natt var ca fyra timmar lång.

Den första heldagen hade vi tänkt starta med att äta frukost nere vid tunnelbanestationen, men vi var så trötta så vi sov förbi den... Eftersom det tar ca en timme att åka till stan här hemmifrån och vi hade bestämt lunch med Jonas kl 12 så bestämde vi oss för att åka direkt till lunchen.

Taipei, day 1
Först köpte vi tunnelbanekort, kolla söta!

Taipei, day 1 Sedan åkte vi tunnelbana till Jonas jobb. Det ligger på 24:e våningen så vi fick åka upp och kolla på utsikten. Observera att detta inte är en så fin dag, det är en tyfon i närheten så det är mulet och ganska blåsigt. Ibland regnar det också men det är ändå 20 grader varmt. Annars är det varmare och bättre sikt. Lunchen åt vi i ett litet kaosigt matområde och efteråt köpte vi to go-dryck, kaffe/herb tea/fruit tea på olika stånd. Jag har tänkt skriva mer om maten, men jag ska nog samla ihop det lite bättre.

Taipei, day 1 Taipei, day 1 Taipei, day 1  Taipei, day 1 Taipei, day 1 Efter det gick vi till Sun Yat-Sen Memorial Park. Det är en typisk minnespark för en person som gjort något coolt för landet, ett hus, en fontän och lite fin park. Tyvärr var själva byggnaden stängd men vi tog en promenix och vilade lite i parken. Därifrån ser man också Taipei 101, världens näst högsta byggnad. Den är formad som en bambu som ni ser.

Taipei, day 1 Sen fikade vi, här är Ingemar <3

Taipei, day 1Taipei, day 1 Sen ville vi åka till en mall med bara elektronik, fast vi hann bara in och vända innan våra värdar hade slutat jobbet och vi fick skynda oss tillbaka till Taipei 101. Vi skulle äta på Din Tai Fung - Tawans enda restaurang med michelinstjärna. Det låter väldigt fancy, och ja det var det väl, men mat i Taiwan är inte dyrt. Vi fyra åt för knappt 400 svenska kronor, sammanlagt! Det hade varit mer rimligt att äta för 400 per person kan man tycka. Maten var i alla fall Hong Kongnesisk, tyvärr fotade jag inget där inne pga de tog ens väska och la ner i en sorts låda och la ett fint tyg på. Så jag vågade inte ta upp kameran efter det. Hehe.

Taipei, day 1 Taipei, day 1 Taipei, day 1 Taipei, day 1 Innan vi åkte hem så tog vi en liten promenad för att se området runt 101. Det är ett fancy område med stora malls och stora butiker för de större märkena, Forever 21, GAP och H&M som ni ser på bilden till exempel. Ni ser också att det är blött på marken - regn. Ändå barbent hela dagen. Under en bro stod det en gubbe med stray dogs han gav bort och man kunde skänka pengar till organisationen som skötte det hela. Kolla gulliga valpar!

Kej, det var första dagen det, imorgon kör vi stadsliv och sedan festival. Pussåhej!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar