måndag, maj 11

En annan helg: säsongspremiär med Carpe Diem


När vi slutat jobb och skola i fredags åkte vi raka vägen ut mot Näset, med bara ett litet stopp för att köpa dagens middag, subwaymackor. Vi skulle ut till den lille båten och sätta upp segel och sedan segla till våran hemmahamn nämligen.


Efter några timmars fix med tampar, segel, kaka och slutligen mat var det dags att bege oss ut på havet. Första seglingen är alltid lite nervöst, särskilt om det blåser över tio sekundmeter i byarna, men det mesta gick som smort. Vi hade kryssvind och lite sjö, så det både lutade och skvätte, men åh vad roligt det är!

När vi kom fram fick Ingemar klättra upp i mastkranen eftersom vi glömt windexet när vi satte på masten tidigare i veckan. Efter någon mer timmes fix med våra fasta förtöjningstampar och el och sånt så var klockan tio och vi var jättetrötta. Vi hade planerat att sova i båten så vi hade köpt chips och läsk som vi inte ens orkade äta innan vi bara ville sova. Så mysigt!

Morgonen efter tog vi spårvagen in till stan igen för att käka frukost på Brogyllen. Det är så lyxigt att äta frukost ute, mycket roligare än middag tycker jag! Till sist hämtade vi våra cyklar på Ingemars jobb och cyklade hem, med en hel regnig lördag kvar framför oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar