tisdag, januari 6

Tre x te

De senaste åren har jag börjat klunka en hel del te, men eftersom det finns en hel värld av sorter och smaker så är det inte så lätt hitta de man gillar bäst. Här är i alla fall tre av mina favoriter, men min resa i teriket har bara börjat. Har du någon favorit du vill tipsa om?
Bild: Amazon

Clipper Love me truely, chai infusion - det perfekta decemberteet, så ja, lite off-season nu. När jag tänker efter så har jag för mig att jag upptäckte det genom att jag köpte något i en webbshopp och packaren var så gullig och slängde med en tepåse, som råkade vara en favorit! Om man inte gillar clipper pga rättvist, eko och gott så är man chanslös när man ser deras fina förpackningar. Skulle kunna köpa alla möjliga sorter bara för att få rada upp dem så här.

Bilder: Brunkullan


Svart smaksatt te från Brunkullan - passar både till frukost och eftermiddag, helst till solskensrutor i köket en vårmorgon. Varumärket kommer från Jämtland och är ett självklart val på fjällstationerna och folkhögskolan där jag ju florerat en del. Just det svarta smaksatta teet upptäckte jag nog hos en kompis familjekompis för det känns som om jag sitter i deras kök på ett påsklov för längesedan när jag dricker det. Om man inte har vägarna förbi Åre-/Östersundstrakten kan man beställa på Brunkullans hemsida, och det är lätt värt det!Oolong från Taiwan - finteet! När min svägerskas föräldrar från Taiwan var här i början av sommaren hade de med sig te som present till oss - snällt! Det har smak av jasmin och passar också till allt, särskilt efter maten. Det är också lite kul att dricka eftersom det är blad som är ihopknölade och sedan torkade, när man häller på vatten så vecklar bladen upp sig, som en liten teskog i koppen. Eftersom teet är köpt i Taiwan vet jag inte riktigt var man kan få tag på just det här, tror dessutom att det är något sorts lyxte (i guldburk och allt!), men Oolong med jasmin borde man kunna fråga efter. Annars får ni komma på tebjudning hos mig!

2 kommentarer:

  1. Har nog ingen sort att tipsa om men älskar att få gå och lukta i teburkar när man ska inhandla nytt. Får gå och göra det snart tror jag!

    SvaraRadera
  2. Ja, hos en riktig tehandlare :) Är alltid så rädd att snora i burken bara... Hehe

    SvaraRadera