onsdag, december 10

Veckans mat!

Om det känns torrt på matplaneringsfronten så kommer här min veckas middagar. Enjoy!


Först ut var grönkålspaj på egenodlad grönkål och lite palmkål (l y x e n !). Gjorde helt enkelt pajdeg, stekte charlottenlök och kålen i en stor stekpanna. Kål, äggstanning och ost i pajformen, grädda 30 min och BAM. Vi hade dessutom dijonsenap i äggstanningen, alltså kanske 3 msk, och det blev svingott! Fick precis den julsmak jag tänkt mig och jag hade också tänkt att jag skulle dricka julöl till, hade ju skrivit sista tentan och allt, men den glömdes bort i kylskåpet... I alla fall, rekommenderar starkt!

Broccolisoppa med pistagenötter från sixcoursedinner.com. Om jag orkar så tänkte jag också göra nakenpizza, fast kanske inte med just basilikasmak.

Jag tänkte inte laga egen pasta som Sandra gör här, men pastasåsen ska jag sno! Med modifikation: minus bacon och salssicia plus röda linser. Okej alltså tomater, linser, champinjoner och timjan. Sandra är för övrigt bästa inspirationskällan om man vill äta pasta!


Snor ett recept från Sandra till, nämligen Thaisoppa. Halvfabrikat är inte ofta men det här kan jag inte motstå. Tänkte dock byta ut räkorna till stekt tofu med röd curry samt ha i nudlar.

2 kommentarer: